Зверніть увагу: цей сайт стає архівним, але не засмучуйтеся. Тепер Reporters — не онлайн-медіа з друкованою версією, а навпаки: паперовий журнал, що виходить 4 рази на рік і має діджитал-доступ для нашої Спільноти. Долучайтеся, щоб читати і дивитися усі нові репортажі та фотоісторії на сайті The Ukrainians Media та регулярно отримувати свій друкований Reporters

    Трагедія війни Саудівської Аравії
    21 Лютого 2020

    Трагедія війни Саудівської Аравії

    Деклан Уолш

    Трирічний хлопчик мовчки лежить на лікарняному ліжку у високогірному місті Хадджа. Він більше подібний на мішок з кістками, який бореться за право дихати. Його батько Алі аль-Хаджаджі три тижні тому вже втратив одного сина через масовий голод, який охопив Ємен. Зараз чоловік боїться, що може втратити і другого сина також. 

    Війна у Ємені триває вже шостий рік. За останніми підрахунками, кількість загиблих внаслідок бойових дій перевищила 100 тисяч. Проте в ООН стривожені ще й іншим: Ємені ведеться більш підступна війна — економічна. Через неї країна опинилася у масштабній гуманітарній кризі. 14 мільйонів людей, а це близько половини населення Ємену, перебувають на межі голоду. 

    Про причини та наслідки масового голоду у Ємені читайте у репортажі The New York Times мовою оригіналу за посиланням.

    Фото: Tyler Hicks / The New York Times

    Дочитали до кінця! Що далі?

    Далі — невеличке прохання. Будувати медіа в Україні — справа нелегка. Вона вимагає особливого досвіду, знань і ресурсів. А літературний репортаж — це ще й один із найдорожчих жанрів журналістики. Тому ми потребуємо вашої підтримки.

    У нас немає інвесторів чи «дружніх політиків» — ми завжди були незалежними. Єдина залежність, яку хотілося б мати — залежність від освічених і небайдужих читачів. Запрошуємо вас приєднатися до нашої Спільноти.

    Щотижня надсилаємо
    найцікавіше

    0:00
    0:00