Атланти

    Атланти

    Фейсбук-спільнота «Українська вулична фотографія» взялася об’єднати фотографів зі спільною пристрастю до стріт-фото. Разом вони творять візуальний архів життя сучасної України та українців. Щомісяця учасники групи спільно з редакцією Reporters обирають найкращу світлину. У липні відзначився фотограф Ярослав Жарковський із Кам’янця-Подільського.

    «Селище Сатанів на Хмельниччині відоме бальнеологічним курортом і штучним водоспадом на річці Збруч. Саме сюди у радянські часи відправляли у відпустку працівників заводів — відновити здоров’я. Влітку тут нема де яблуку впасти, і мені стало цікаво, як відпочивають у такому незвичному місці. Більшість приїжджає на день, але є й такі, хто ставить намет і чілиться протягом  тижня. Люди вщент заповнюють обидва берега Збруча, причому кожен хоче місце під водоспадом — свого роду безкоштовним гідромасажем. 

    Сюжет цієї світлини звичний для цього місця. Але мене привабило світло, що падало на чоловіків, і схожість між їхніми постатями й позами. Та мить викликала несвідомі асоціації з мистецтвом минулого, які тоді я ще не розумів. Зробив один кадр і пішов собі далі. А при відборі відзнятого матеріалу стало ясно, що саме змусило мене натиснути на спуск, окрім гарного світла. Це й відгомони давньогрецької міфології — кремезні, але втомлені атланти,  і глиняні ґолеми, і навіть Віллендорфська Венера. У цих постатях на світлині є щось епічне та монументальне».

    Дочитали до кінця! Що далі?

    Далі — невеличке прохання. Будувати медіа в Україні — справа нелегка. Вона вимагає особливого досвіду, знань і ресурсів. А літературний репортаж — це ще й один із найдорожчих жанрів журналістики. Тому ми потребуємо вашої підтримки.

    У нас немає інвесторів чи «дружніх політиків» — ми завжди були незалежними. Єдина залежність, яку хотілося б мати — залежність від освічених і небайдужих читачів. Запрошуємо вас приєднатися до нашої Спільноти.

    Щотижня надсилаємо
    найцікавіше

    0:00
    0:00